Arbetsterapeuten som med egen erfarenhet hjälper andra

Case

Julie Grant pluggade till fysioterapeut vid University of Oregon när en trafikolycka förändrade allt. Hon blev ryggmärgsskadad och efter ett år av rehabilitering återvände hon till skolan och blev rekommenderad att byta inriktning.

Julie hade under rehabiliteringen upptäckt hur proffsiga och engagerade problemlösare hennes arbetsterapeuter var och hur de brinner för sitt jobb. Hon bestämde sig för att istället utbilda sig till arbetsterapeut. Genom sin egen erfarenhet upptäckte Julie sin passion för arbetsterapi.

”Att vara arbetsterapeut är att vara problemlösare och handlar om att göra så mycket som möjligt med vad du har. Med min funktionsnedsättning möter jag ständigt hinder som måste bemästras. Nu är det mitt jobb. Jag brinner för att hjälpa andra och jag har aldrig något emot att dela med mig av mina råd”.

Under utprovningar ser Julie dagligen hur hjälpmedel från Bodypoint ger ökad stabilitet och stärker brukarens position på ett sätt som ingen annan tillverkare kan matcha. Julie använder själv ett Evoflex höftbälte och ett vadband från Bodypoint.

”När jag behöver ett svar på en fråga tittar jag alltid på flera källor för att se till att jag fattar ett välinformerat beslut. Särskilt när det gäller positionering i rullstol. Min kunskap om anatomi, liksom mina erfarenheter av att vara rullstolsanvändare, har lärt mig att det är viktigt att ha den bästa utrustningen som är designad och uppbyggd för att stödja min kropp. Med rätt utrustning kan jag vara mycket mer oberoende i mitt liv och göra mycket mer, vilket i sin tur gynnar andra”.

”Från en arbetsterapeut till en annan, kan jag bara rekommendera att alla rullstolsanvändare får möjlighet att testa Bodypoints bälten och selar”.