Armon Edero ett armhjälpmedel som får armen att sväva

För den som har svaga ben är det självklart att man får hjälp. En krycka, en rollator, en manuell rullstol eller en elrullstol beroende på hur funktionsnedsatt brukaren är. För den som har begränsad styrka i armarna eller för den som bara kan använda armmusklerna under en begränsad tid presenterar HEA Medical ett armhjälpmedel. Armon Edero.

Armon Edero är ett mekaniskt armhjälpmedel som kompenserar armens tyngd med en fjäder som kan justeras i tolv steg. Den följer kroppens rörelser och kan monteras på bordskanten, på arbetsstolen, kontorsstolen eller rullstolen. Rätt inställd svävar armen fritt.

Armon Edero kan hjälpa den armsvage med en mängd viktiga vardagssysslor som tidigare inte varit möjligt. Som att arbeta med datorn och själv hantera tangentbord och musplatta.

”Att klia sig på näsan, att äta och dricka själv eller att bara kamma sig själv är ju en självklarhet för alla med normal armstyrka men det är inte alla som klarar det. Då kan vårt armhjälpmedel Edero vara en ovärderlig hjälp” menar Johan Fälemark.

Den mekaniska Armon Edero fungerar också som ett armträningsredskap. För de som helt saknar styrka i armarna finns den elektriska Armon Elemento, som går att montera på en Permobil.

HEA Medical välkomnar alla besökare på Leva & Fungera att prova både den mekaniska Armon Edero och den elektriska Armon Elemento.

Tillbaka