Aktivitet och utbildning som ger glädje i livet

Case

Bilolyckan förändrade allt 2003 med en ryggmärgsskada som gjorde att hon förlorade förmågan att gå. Dessutom begränsades hennes överkroppskontroll och handfunktion. Nu är Denise aktiv igen och kan ägna sig åt sin passion att utbilda andra. Både i naturen och i klassrummet.

2012 var Denise medgrundare till Dream Catcher Balloon som erbjuder skräddarsydda luftballongturer för människor med olika typer av funktionsvariationer och för krigsveteraner. Allt för att visa glädjen med att flyga i ballong. Hon tycker också mycket om att besöka vandringsleder men med försvagad kontroll i överkropp och hand var det en utmaning.

När Denise besökte Bodypoint fick hon prova det dynamiska armstödet monterad för sin högra arm. Ett justerbart armstöd för armbåge, underarm och hand som monteras på rullstol. Hon sitter med i styrelsen för Ian’s Ride som är en organisation som främjar tillgänglighet utomhus. Denise har examen i specialpedagogik och hennes senaste projekt är att erbjuda livscoaching för människor med ryggmärgsskada runt om i USA.

 

”Utbildning och friluftsliv är mina passioner i livet och detta armsupport är inte som något annat hemi-armstöd jag provat”.

Detta armsupport är inte som något annat hemi-armstöd jag provat.