Arbetsterapeuten i rullstol som hjälper andra

Case

Julie Grant pluggade till fysioterapeut vid University of Oregon när en trafikolycka förändrade allt. Hon blev ryggmärgsskadad och efter ett år av rehabilitering återvände hon till skolan och tog beslutet att byta inriktning.

Julie hade under rehabiliteringen upptäckt hur engagerade och proffsiga problemlösare hennes arbetsterapeuter var. Hon bestämde sig för att utbilda sig till arbetsterapeut och upptäckte sin passion genom sin egen erfarenhet.

”Att vara arbetsterapeut är att vara problemlösare och handlar om att göra mesta möjliga med vad du har. Med min funktionsnedsättning möter jag ständigt problem som måste lösas. Nu är det mitt jobb. Jag brinner för att hjälpa andra och jag har aldrig något emot att dela med mig av mina erfarenheter”.

Under utprovningar ser Julie dagligen hur hjälpmedel från Bodypoint ger brukaren både bättre stabilitet och en bra position i rullstolen. På ett sätt som ingen annan tillverkare kan matcha. Julie använder själv ett Evoflex höftbälte och ett vadband från Bodypoint.

”När jag behöver ett svar på en fråga tittar jag alltid på flera källor för att se till att jag fattar ett väl underbyggt beslut. Särskilt när det gäller positionering i rullstol. Min kunskap om anatomi, liksom mina erfarenheter av att vara rullstolsanvändare har lärt mig att det är viktigt att ha den bästa utrustningen som är uppbyggd för att stödja min kropp. Med rätt utrustning kan jag vara mycket mer oberoende i mitt liv och göra mycket mer, vilket i sin tur gynnar andra”.

”Från en arbetsterapeut till en annan, kan jag bara rekommendera att alla rullstolsanvändare får möjlighet att testa Bodypoints bälten och selar”.