Känslan att sitta bra är svår att beskriva

Case

GOTHENBURG LIONS är rullstolsrugbylaget där Claes Bertilsson tränar och tävlar när han inte cyklar eller flyger drönare. Till vardags pendlar han till sin arbetsplats. Både i bilen och i rugbystolen sitter Claes på geldynor från Action Products.

Claes Bertilsson arbetade som rörmokare innan dykolyckan i juli 2008. Idag jobbar han kvar på samma rörfirma, Abri i Borås, som Kalkylator för service och entreprenad. Claes bor strax utanför Svenljunga och pendlar 50 km till jobbet med sin Volvo. För att undvika skjuvning och trycksår sitter han på en anpassningsmatta med kuber av gel från Action Products.

Gelen är speciellt framtagen för trycksårsprevention. Den ger bra stabilitet, minskar skjuvningskrafter och ger effektiv tryckreduktion. Anpassningsmatta med kuber är 1,4 cm tjocka, finns i tre storlekar och kan placeras under olika delar av kroppen. Eftersom gelen inte läcker ut, kan man klippa och skära i materialet så att dynorna kan anpassas i storlek efter behov.

I bilen använder Claes en 25×25 cm dyna. När han trännar och tävlar med rullstolsrugbylaget använder Claes en 42×42 cm dyna, som han har skurit och anpassat för att passa perfekt i stolen.

Anpassningsmattorna från Action är kanon. Känslan att sitta bra är svår att beskriva. Både när jag kör bil och när jag tränar för att prestera bättre i rugbystolen”.

 

Se dynan som Claes använder här

”Anpassningsmattorna från Action är kanon. Känslan att sitta bra är svår att beskriva. Både när jag kör bil och när jag tränar för https://heamedical.se/produkt/anpassningsmattor/