Nu kan han själv hantera en dator

Case

Jordan föddes med en grav CP-skada med ofrivilliga rörelser och progressiv skolios. Hans innovativa föräldrar byggde egna hjälpmedel med stolar, kuddar och remmar. När Jordan fyllde 14 ökade hans behov av självständighet och han fick nya hjälpmedel som förändrade allt. Nu kan han själv hantera en dator, både i skolan och på fritiden.

Jordan Frank föddes nio veckor för tidigt i delstaten Washington med en grav Cerebral Pares. Hans föräldrar, Michelle och Steve gjorde allt för att hjälpa Jordan att hålla sig upprätt med en stabil position för att kunna sitta, gå och kontrollera sina ofrivilliga rörelser. De byggde egna stödanordningar med remmar och olika typer av stolar med lösa band. Men när Jordan blev äldre växte hans positioneringsbehov bortom vad hans föräldrar kunde lösa.

”Vi letade efter positioneringsprodukter som skulle ge vår son både rörlighet och frihet att fungera på egen hand. Det var inte förrän vi hittade Bodypoints positioneringshjälpmedel som vi la bort våra verktyg och hemmagjorda lösningar”.

Som sjuåring med progressiv skolios fick Jordan höftbälte, bröstbälte och vristselar från Bodypoint, vilket gjorde det möjligt för honom att sitta i ett bekvämt, säkert och upprätt läge. Som ett resultat kände Jordan sig mer bekväm och hans föräldrar var glada över den dramatiska skillnaden i hans hållning.

När Jordan var 14 år ökade hans behov av frihet och självständighet. Han fick den dynamiska bröstselen Pivofit och ett Evoflex höftbälte med styva band. Tillsammans med ett aeromesh vadband och vristselar som balanserar kroppen från foten förändrades allt. Föräldrarna märkte direkt hur han själv kunde börja använda sin dator.

”Bodypoints hjälpmedel har gett Jordan mer funktion än han någonsin tidigare haft”.

Nu använder Jordan dator både i skolan och på fritiden. Med en upprätt och rak position kan han bättre kontrollera kroppen. Dessutom kan han själv slänga skräp i familjens soptunna, vilket har blivit hans nya favoritsyssla.