Nu klarar hon att ta sig runt själv hemma utan hinder

Case

När Birgitta Säve-Söderbergh hade ramlat och nyopererad kom hem från sjukhuset, upptäckte hon hur hela lägenheten var fylld av hinder i form av trösklar i olika höjder. Hon tänkte att hon var tvungen att flytta.

Birgitta Säve-Söderbergh hade just firat sin 80-årsdag med släkt och vänner hemma i våningen i centrala Göteborg, när hon ramlade och bröt foten. Efter operation och konvalescens, blev hon utskriven och lämnade sjukhuset i en taxi med en rollator och ett par kryckor i bagageutrymmet.

Hemma i lägenheten upptäckte hon för första gången att varje rum har hinder i form av trösklar, som var omöjliga att rulla över med rollatorn.

”Det blev bom stopp när jag skulle rulla från det ena rummet till det andra och jag blev rädd och tänkte att nu måste jag flytta”.

Med kryckorna var det lika besvärligt att bestiga alla hinder. Lägenheten är från 1900-talets början och varje rum har trösklar i olika höjder, även till sovrummet, till köket, till toaletten och till badrummet. Att ta bort samtliga trösklar var inte realistiskt och det skulle bli väldigt dyrt.

Lösningen blev HEA Tröskelramper av gummi som finns i höjder från 4 mm till 60 mm.

”Med gummikilarna rullar jag enkelt över alla trösklar med rollatorn. Det är också lättare när jag går med kryckor. Gummiramperna får ligga kvar när jag blir återställd och kan gå som vanligt igen, de stör ju inte”.