Säg vad jag inte kan, så gör jag det

Case

Barrys livsresa har definierats av val. Några bra och andra inte så bra. Som att köra motorcykel för snabbt. 1991 reste Barry runt i USA på sin motorcykel och marknadsförde jakt & fiske i Alaska. Han uppfattade aldrig blinkers-skenet från en bil. När bilen svängde ut var olyckan ett faktum och livet förändrades på ett ögonblick. Barry blev frustrerad när alla förklarade vad han inte längre kunde göra och bestämde sig för att bevisa motsatsen.

Sedan Barry Long blev rullstolsanvändare har han flyg- och tågluffat runt i världen, besökt 19 länder utanför USA och provat på nästan samtliga rullstolsrelaterade sporter som finns.

”Du måste ha en karta, vissa kallar det mål, men du måste veta vart du är på väg och lära dig att fråga människor om hjälp för att komma dit. Att fråga andra om hjälp är inte en svaghet. Tvärtom, det gör dig starkare. Men det viktigaste är att du måste ha kul”.

När Bodypoint fick höra talas om Barry som hela tiden försökte testa gränserna i sin rullstol tog de kontakt och frågade om han kunde tänka sig att testa Evoflex, ett höftbälte som man höll på att utveckla.

Barry hade aldrig övervägt att använda ett höftbälte till vardags, men kunde ändå tänka sig att testa under extrema sportaktiviteter som downhill-mountainbike eller vattenskidåkning, där det är nödvändigt att sitta fast i rullstolen. Det funkade bra och Barry kände sig så säker att han testade Bungee jumping i rullstol. Nu tog Barry steget och testade höftbältet till vardags och blev förvånad över hur det förbättrade hans dagliga liv.

”Under tjugo år i rullstol har jag varit övertygad om att jag aldrig skulle använda ett höftbälte, men efter att ha testat Evoflex har jag ändrat mig. Nu använder jag det jämt. Jag har det över låren och det hjälper inte bara mot spasticitet. Jag blir rörligare, effektivare och min körförmåga har ökat. Jag gillar att banden är styva, det ger mig en bekväm fasthet när jag är i rörelse och jag kan fälla ner det när jag inte behöver det. Då blir bältet nästan osynligt”.

Idag reser Barry runt i USA och föreläser om sina äventyr för såväl företag som institutioner. Han vill uppmuntra andra att ingenting är omöjligt och han använder fortfarande höftbältet Evoflex från Bodypoint.